top of page

BIERMUDA 

Een opsomming van de brouwerijen rondom Reningelst leert ons dat deze streek overspoeld is door topbieren met naam en faam. Enkele bieren krijgen een overdaad aan aandacht (bv. West-Vleteren), maar allen zijn ze echter van super kwaliteit en uniek in hun soort.

Als we de brouwerijen gaan uitzetten op een kaart, dan komt subtiel een driehoek te voorschijn. Bij deze was de BIERMUDA driehoek rond het vakantiehuis Velogies geboren, de uitvalbasis om na een deugddoende wandeling, fietstocht of mountainbike rit te genieten van een fris biertje, of een uitgebreide bierdegustatie met mate(n).

De 2 Trappisten route

De '2 Trappisten-route' kan je met een e-bike, koersfiets of mountainbike rijden via Strava (er staan geen borden).

 

De rit start vanuit het vakantiehuis en gaat richting de Abdij op de Catsberg (Monts-des-cats)in Frans-Vlaanderen. Op de top kan het Abdijbier gekocht worden. Kennen jullie de link tussen de abdij Mont-des-cats en de abdij West-Vleteren?

 

Na de afdaling van de Catsberg richting Godewaersvelde mag je zeker de oude 'Brasserie St. Eloi' niet missen. Dit beschermd monument uit 1906 is nog volledig origineel.

Doorheen de rustige weilanden wordt de Frans-Belgische grens overschreden om aan te komen in de Sint-Bernardus brouwerij met de gekende Bar-Bernard. Hier zijn er heel wat kwalitatieve bieren te proeven. Verkiezen jullie de Abt 12 Sint-Bernardus of wachten jullie op de Abt van West-Vleteren in de Vrede?

Via kunstdorp Watou met enkele aan te raden eethuizen zoals 't Hommelhof en 't Ovenhuis wordt richting de bossen van het Couthof en de Lovie gefietst.

 

Wanneer je de bossen achter je laat krijg je (eindelijk) zicht op Abdij Sint-Sixtus, met de wereldbefaamde trappist West-Vleteren 12°. De enige plaats waar je die kan proeven is 'In de Vrede'. Mijn voorkeur gaat tijdens een fietsrit naar de Blonde 5,8° Trappist.

Na de abdij fietsen we doorheen de hoppevelden richting de markt van Poperinge. Het hoppemuseum is zeker een aanrader!

Maak uw keuze en geniet ervan!

(klik op de foto voor meer info)

bottom of page